Lussefest hos Roy den 6 dec 2017
Många medlemmar hade samlats till den traditionsenliga Lussefesten som Kerstin m fl hade ordnat.
En Jagga 1954, en av Roys pärlor.
Några av medlemmarna beundrar Roys MG.
Vad dukar man upp på julbordet i olika länder? Den frågan fick medlemmarna i KMH svara på när vi träffades för lussefest i Roys pub. Det gällde att para ihop rätt land med dess speciella maträtt.
1:a pris gick till Maria Petersson med 8 rätt. Även Ulrik Nilsson hade 8 rätt och vann 2:a pris. 3:e pris, med 7 rätt, gick till Pelle Berglund. 4:e pris gick till Sven Hörberg och 5:e pris till Helene Hör-berg, båda med 6 rätt.
Skiljefrågan var hur många godisbitar som fanns i en burk. Rätt svar var 99 st. Johan Östergren gis-sade på 97 och han fick burken.
Ett specialpris, en kasse med putsmedel, lottades ut och vanns av Pelle Berglund.
Rätt svar på länderna och deras maträtter:
Australien – Pavlova
Slovakien – Surkålssoppa
USA – Kalkon, kakor och mjölk till tomten
Kanada – Kalkon och nanaimokaka
Ghana – Okra Soup och plommonpudding
Sverige – Skinka och janssons
Storbritannien – Kalkon och pudding
Irland – Gås och rulltårta
Finland – Skinka och kålrotslåda
Nederländerna – Hare, anijsmelk och pepernoten
Peru – Kalkon fylld med biff och jordnötter
Italien – 7 sorters fisk och struffoli
Mexiko – Tamales
Frankrike – Sniglar och stockformad julkaka
Island – Rentallrik och rökt lamm
Österrike – Stekt karp eller gås
Polen – 12 vegetariska rätter och chrusciki
Tjeckien – Karp och potatissallad
Tyskland – Stollen
Frågorna är hämtade från Kurera.se
Julmust, skinka, vörtbröd och mycket annat smakade gott.
Här är några medlemmar…
och här är några till.
Text o foto: Sture Heiman