Kronobergs Motorhistoriker är en av landets äldsta veteranfordonklubbar och grundades ursprungligen 1966.

Årsmöte lördagen den 25 februari

OBS: NY BILD PÅ MC -SIDAN och MELLAN HJUL OCH RATT

MEDLEMSKORT   ÅR 2017

NAMN:__________________________

PERSONNUMMER:__  __ __ __ __ __

www.kronobergsmotorhistoriker.se               de sex första siffrorna!

 

Hej alla glada Motorhistoriker!

Nytt år och nya utmaningar för oss motorhistoriker! Närmast på programmet står vårt årsmöte som i år kommer att hållas på Villa Gransholm i Gemla. Efter de sedvanliga årsmötes-förhandlingarna äter vi en god middag, bestående av Hjortstek, bräserad med timjan och enbär och serveras med rotfruktsgratäng, viltsky och chutney på svenska äpplen. Till efterrätt får vi Hembakad chokladtårta med chokladtryffel, smaksatt med råsocker och honung. Därtill päronbavaroise, hemkokt kolasås och rostade nötter. Till detta nybryggt kaffe. Mineralvatten/lättöl ingår i priset, men Villa Gransholm har fullständiga rättigheter, så starkare varor finns att tillgå. Vad betalar vi då för allt detta goda? Medlemmar betalar 200:–, medan icke medlemmar betalar fullt pris 395:–.

Årsmötet hålls 25 februari och vi börjar förhandlingarna kl. 18.00 och äter middagen kl.19.00. Mellan huvudrätten och efterrätten kommer vi att få lyssna på ett litet föredrag av Leif Carlsson från Smålands Musikarkiv. Han kommer att berätta om småländskt musikliv och låta oss lyssna på en del smakprov.

Anmälan till Jan Roth, senast söndag 19 februari, till e-post roth.jan09@yahoo.se eller

tel. 070/ 970 64 54. Behöver du någon form av specialkost, anmäl även det till Jan Roth.

Det är också dags att betala medlemsavgiften! Ordinarie medlem betalar 200 kronor och familjemedlem betalar 100 kronor. Betalas senast 31 mars till bankgiro 287-9419. Inbetalningskort bifogas. Glöm inte att fylla i Ert namn. Kassören vill inte leka detektiv och det är stor risk att Ni får en påminnelse.

 

Tycker Ni att brevhuvudet ser lite konstigt ut? Jag har helt enkelt tillverkat ett medlemskort till Er och då undrar Ni kanske varför jag har gjort det? Jo, mot uppvisande av ett medlemskort får vi 10% rabatt på batterier på Batterilagret, Marketenterivägen 25 i Växjö. Fyll bara i Ert  namn och de 6 första siffrorna i Ert personnummer. Rabatten gäller alla batterier med ett värde över 300 kronor om de inte redan är rabatterade.

Jag ser fram emot årsmötet och hoppas att jag får träffa många av Er medlemmar där.

Hälsningar från ordföranden.

Kerstin.

 

ETT BESÖK PÅ PSYKIATRIMUSEET PÅ SIGFRIDSOMRÅDET DEN 2 FEBR 2017

IMG_1218

Så här såg det ut på 30-talet.

IMG_1217 (1)

Några av medlemmarna vid kaffebordet.

IMG_1212

Vår guide Boris Jonsson vid sidan om en uppsyningsman.

IMG_1213 (1)

Tortyrredskap eller vårdhjälpmedel?

IMG_1214

Varmbad förekom på 30-talet för att hålla patienter lugna.

IMG_1215 (1)

Anders Wicén förevisade sin samling av tandläkarutrustning och instrument.

IMG_1220 (1)

Webmastern uppfattade inte detta foto som otillåtet från närmaste grannen.

Text och bild: Sture Heiman

Comments are closed.